Zijn er nog vragen?

Als er nog vragen zijn, geef gerust een seintje. Voor elk probleem is er wel een oplossing.

Mag een mobiele frituur met de Corona maatregelen?

Sinds de uitbraak van Corona zitten we met een nieuwe realiteit waar we rekening moeten mee houden. Het is belangrijk om de laatste richtlijnen op te volgen en te letten op eventuele lokale regels. Maar in essentie is het momenteel toegelaten om een mobiele frituur tijdens de Corona crisis te laten komen. Er moet eventueel wel praktisch wat bijgestuurd worden. Bijvoorbeeld op een groot bedrijf laten ze de mensen aanschuiven per 15 personen.

Wij hebben inmiddels ook naast alle strikte hygiëne regels die we normaal reeds hanteerden ook extra maatregelen genomen betreffende Corona. Enkele voorbeelden zijn : mondmaskers, handschoentjes, alcoholgel, advies tot spreiding van het aanschuiven etc. Als er nog specifieke vragen zijn, neem gerust contact op en dan werken we een oplossing op maat uit zodat we ondanks Corona toch nog de mobiele frituur kunnen laten komen.

Moeten wij tafels, bestek en borden voorzien?

Het is in principe niet nodig om tafels te voorzien. Ons gamma leent zich ertoe om uit het vuistje te eten. Wij voorzien ook zelf frietzakjes, vleesbakjes, vorkjes, servetten, etc.

Hebben jullie de nodige verzekeringen? Zijn jullie in orde qua (voedsel)veiligheid?

Wij hebben een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, met een uitbereiding voor brand en ontploffing. Al onze wagens worden jaarlijks gekeurd op het gebied van gas en elektriciteit. Bovendien is er in elke wagen een brandblusser en branddeken aanwezig, die ook elk jaar gekeurd worden. Wij beschikken over een toestemming van het Federaal Agentschap voor Veiligheid van de Voedselketen om onze foodtrucks uit te baten. Bovendien worden wij op evenementen regelmatig gecontroleerd door brandweer, FAVV, economische- en sociale inspectie.

Kan een mobiele frituur op gras of zachte ondergrond staan?

Door het zware gewicht kan een mobiele frituur niet op gras staan, ook niet als het droog is. Wij hebben steeds een vlakke, verharde ondergrond nodig (niet op een helling). De klant kan wel rijplaten voorzien voor de staanplaats + de weg ernaartoe.

Hoeveel plaats moet ik voorzien voor een mobiele frituur?

Als vuistregel hebben wij een staanplaats nodig van L 8m – B 4m – H 3,5m met een vlakke, verharde ondergrond. Alsook de weg naar de staanplaats moet dezelfde afmetingen hebben. Wij kunnen de klant een detail voorzien indien nodig.

Moeten wij een elektriciteitsaansluiting voorzien voor de mobiele frituur?

Wij hebben enkel elektriciteit nodig voor onze frigo’s, verlichting en afzuiging. Een gewoon huishoudstopcontact is dus zeker voldoende (220V). Als dit niet aanwezig is kunnen wij zelf een stroomgroep voorzien. Dit is wel niet aan te raden omdat dit lichtjes lawaai maakt.

1 2